27 September 2015

Kaltsukatest ostmine

Täna tahan kirjutada natuke teisel teemal ja kuigi ajendatud on see mu viimasest Paavli kaltsukast pärinevast ostust, siis etteruttavalt ütlen, et kedagi ma ei süüdista ega näpuga näita. Lugu saab siia kirja pigem selleks, et teie, armsad lugejad, veidi tähelepanelikumad oleksite.

Nimelt ostsin viimane kord Paavlis käies portsu asju (millest ainult teksaseid näidanud olen, õige pea jõuan teiste asjadeni ka), sealhulgas ka imeilusa tumesinise valgete täppidega kleidi. Kergelt vintagehõnguline, mõnusalt lendlev ja piisavalt klassikaline, et minna välja õhtusöögile või parki kergele piknikule. Kõik ilus tore, kuni kodus pilte tehes avastasin, et kõik keskosal olevad õmblused on rebenenud. Kleidi vooder on veniv, aga pealisriie mitte, niiet suure tõenäosusega kärisesid need õmblused veidi, kui keegi kleiti selga proovis. Loomulikult mu enda viga, et poes kõiki õmblusi üle ei kontrollinud enne kleidi eest maksmist. Tavaliselt ma vaatan kaltsukatest ostes asju üsna hoolega, aga vot ei jäänud silma. Kuna kleit ise mulle väga meeldis, siis ma poega ühendust üldse ei võtnud, et kas nad võtaksid kleidi tagasi või pakuksid mingit lahendust hoolimata sellest, et kaltsukad üldiselt kaupa tagasi ei võta (kasutatud riiete e-pood on teine asi).
Läksin hoopis õmbleja juurde, kurtsin mure ära ja lasin õmblused korda teha: nii vooder kui pealisriie võeti lahti, õmblused õmmeldi üle ja tugevduseks, et need enam ei rebeneks, sai veel eraldi riie õmbluste alla (ma ise ei tea õmblemist midagi, aga midagi sellist õmbleja mulle rääkis). Muidugi tegi kogu protsess kleiti mõne cm võrra väiksemaks, aga õnneks oli ennem pisikese varuga ja no nagu naised ikka kogu aeg räägivad, siis mõni kilo on kohe-kohe ära minemas :)

Kui ma oleks aga kleidi algset seisukorda poes märganud, siis aus olles ei oleks ma seda kleiti ostnud. Kleit ise maksis 8€ ja õmblejale tasusin 10€, seega tuli kleidi hinnaks ju tegelikult 18€ ja ka selle raha eest oleksin jätnud kleidi poodi. Küll aga nagu alguses öeldud, ei taha ma kellelegi näpuga näidata, sest selliste rebenenud õmblustega eseme võid sa saada ka uut asja ostes. Ma lihtsalt tahtsin südamele panna, et enne kui ükskõik millises poes asjaga kassasse suundute esemed üle kontrolliksite.



Kas kellelgi on veel juhtunud kaltsukatest ostes (või miks mitte ka tavapoes), et märkamata on jäänud plekk, mis pesus välja ei tule või avastanud kodus, et õmblustest on ese katki või muidu defektiga toode?

4 comments:

  1. Mul on palju kordi olnud nõnda, et avastan ägeda asja ja see justkui pimestab mind. Tulemuseks on see, et ma ei näe, et asjal on mõni väike viga. Näiteks plekk, mis ei lahku ka pärast keemilises käimist, samuti on teemaks olnud rebenenud õmblused ja eriti vaatan, et valgetel kleitides poleks kaenla juures kollaseid higilaike, mis ei tule mingi valemiga ära. Väga hea postitus! Minugi soovitus on hoida silmad lahti ja kontrollida oma ost enne põhjalikult üle.

    www.stellarium.ee

    ReplyDelete
  2. Hah! Nii tuttavlik olukord, küll mitte Paavli puhul. Ostsin Kalda tänava Laost omale ühe särgi ja lapsele sukkpüksid - mõlemad siis täiesti uued. Koju jõudes avastasin, et pluusil all ääres väike auk sees ning sukkpükstel lõigatud lihtsalt ülemisest äärest u 10 cm tükk välja. Kui enda särki andis vähemalt parandada, siis selliste sukkpükstega küll palju teha pole. Ütleme nii, et palju vaesemaks ma sellest ostust ei jäänud, et ka põhimõtte pärast tagasi minna. Aga sinna tagasi ka enam ei tihka.

    ReplyDelete
  3. oi! ma usun, et see on seda 18€ ikkagi väärt. üleõmmelduna on ta ju nagu uus. rahvas nõuab outfitipilte!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul pole sobivaid kingi :) Või no see tähendab, et ma tahaks punaseid kingi ja see oleks hea vabandus ostmiseks. Siis saaks ehk välja minna ja kleidi selga ajada :)

      Delete