15 March 2016

Uued ostud: nädalavahetus Saares

Laupäeval peale minu tööpäeva sõitsime Saaremaale. Me ei olnud terve perega juba tükk aega koos Saaremaal käinud - viimane kord käisin mina pojaga ja enne seda mõlema lapsega, niiet Raiko arvaski, et tema ei olnud vist peaaegu aasta aega minu vanemate juures käinud. Nüüd oli aga põhjust käia rohkem kui muidu, Mamma sai pühapäeval 89! Ja kui ma olen alati arvanud, et inimestele õige kingituse tegemine on raske, siis vanematele inimestele on veel raskem. Meie viisime lõpuks koogi ja kepikõnni kepid, mitte et mul vanaema nii kangesti kepikõndi teeks, vaid ta teinekord võtab kõndimisel toeks mingi suvalise kaika. Kepikõnni kepp aga on kergem, lisaks on tal käetugi ja noh, on ilusam ka.

Kui me tavaliselt oleme pühapäeval koju tagasi liikunud, siis see kord sättisime ära mineku esmaspäeva hommikuks, niiet meil jäi veidi aega ringi kolamiseks. Käisime Orissaares Manny/Nanny kaltsukas (ma ei tea, kumb nimi õige on, sest maja ees sildil oli üks ja seina peal teine nimi). Avatud E-R 10-15, L 10-14.
Ma poest seest ühtegi pilti ei teinud, aga tegemist on küllaltki suure poega. Kaubavalik on suur, aga kvaliteet kõigub - pigem on selline keskmine kvaliteet, mille seast võib leida odavalt tõelisi pärle ja ägedaid vintage leide (näiteks vintage kott oli neil küll mõnuga). Me ülemäära pikalt ei sobranud, vaid viskasime pigem kiire pilgu asjadele. Mariettele saime ühed retuusid ja Raianile kahed sukapüksid - ei midagi erilist, vaid rohkem sellised igapäevaseks koduseks kandmiseks. Kuna Raian veel ei kõnni, siis sukapükstel kipuvad põlved kergesti läbi kuluma. Raiko sai endale ilusa musta mantli kõigest 5€ eest, aga kuna ta sellega praegu väljas on, siis sellest pilti pole, aga enda Nike botaseid, mis maksid samuti 5€ näitan küll.

Teise kohana käisime Muhus Piiril asuvas taaskasutuskeskuses. Avatud E, T, R, L 10-17. Tegelikult näitab neil tee äärest silt ka, aga seda on raske märgata, lihtsam on orienteeruda bussipeatuse järgi.
Tegemist on vanade kino ruumidega, kus nüüd juba kolmandat aastat taaskasutuskeskus tegutseb (ja kuigi ma olen ju nii öelda kohalik, siis kuulsin ma neist esimest korda). Kaupa on palju - nii riided, jalatsid kui ka natuke mööblit ja suuremas koguses tasse-taldrikuid. Riietel hinnasilte peal ei ole, vaid üldiselt on kõik ühte sorti asjad sama hinnaga, näiteks pikad seelikud 3€, lühikesed ja keskmise pikkusega 2€ jne. Üldiselt on ta selles suhtes üsna samasugune nagu see Orissaare kaltsukas - kaupa on palju, aga kvaliteet mitte just nii hea, kuid tänu sellele, et kõik samasugused asjad on sama hinnaga võid leida ägedaid firmakaid või muidu kihvte leide peaaegu muidu.
Mina leidsin 5€ eest tagi. Ma juba mõnda aega vaatasin osta.ee-s ja facebooki gruppides ringi, aga ühtegi sobivat ei leidnud. Mu vana tagi, mis Telliskivi kirbukalt ostetud on, on üsna ära kulunud, niiet see oli küll super leid.



2 comments:

  1. Need jalatsid on küll hästi saadud, näevad korralikud välja ka! Mulle meeldib, kui väikesed/kohalikud taaskasutuspoed (mitte ketikaltsukad) nii-öelda "ei saa aru", mis on firmakas või äge või originaalis kallis olnud, vaid virutataksegi kõigile samast mastist ning sama korralikkusega rõivastele sama hind külge. Siis oledki nagu kullakaevanduses seal kaltsukas. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just! Väikestes kohtades on seda tihti või nagu Põlva riideringluses, kust inimesed tasuta asju võtta-tuua saavad, siis näiteks mantlid ja saapad väga ei pidavat kaubaks minema, sest kohalikud armastavad pigem dresse-tenniseid-jopesi.
      *Ärge keegi ennast puudutatuna tundke, kindlasti on Põlvas ka väga erineva riietumisstiiliga inimesi.

      Delete