02 November 2015

Põlva Riideringlus

Mis: Põlva Riideringlus
Asukoht: Metsa 7, Põlva
Avatud: K 17-19, P 12-14
Põlva Riideringluse suletud grupp fb


Eelmine nädalavahetus kui Võrumaal käisin õnnestus mul pilk peale heita ka Põlva Riideringlusele. Põlva Riideringlus tegutseb juba mitmendat aastat, asuvad Põlva linnalt saadud ruumis aadressil Metsa 7. Nüüdseks on nad laienenud ning ka Räpinas on riideringlus avatud. Räpina Riideringlusega ma tutvuma ei jõudnud, niiet täna keskendun Põlva omale.

Riideringlus toimib väga lihtsa põhimõtte alusel - too enda üleliigne ning korralik kaup riideringlusesse ning soovi korral võta midagi muud vastu. Mingeid norme, et mitu asja tuua või vastu võtta võib ei ole, kõik toimib aususe ja hea usu põhimõttel. Ja kui enda kodus parajasti midagi üleliigset ei ole, aga endale või lastele oleks üht-teist vaja, siis loomulikult võib kohale minna.


Riideringlus võtab vastu põhimõtteliselt kõike: nii laste, kui ka täiskasvanute korralikke riideid, kodukaupa, tehnikat, ehteid, jalanõusid, spordivahendeid, elektroonikat, tööriistu, jalgrattaid, vaipu, ehitusmaterjale ja kõike muud, mis ees seisab, ainuke tingimus ongi, et asi peab olema korralik, puhas ja kohe edasi andmiseks sobiv, sest riideringlusel endal puudub utiliseerimine. Väga suurte esemete puhul nagu mööbel, ehitusmaterjalid jne, oleks hea enne ühendust võtta. Üldjuhul vaatab Riideringluse eestvedaja Carmen toodava kohe läbi ja kui on midagi mitte sobivat, siis pakib selle tagasi.

Põlva Riideringluse eestvedaja Carmeniga

Kõige enam leiab riideid naistele ja lastele alla 110cm. Kaup on neil väga kiiresti vahetuv, kohe pannakse toodav kaup ka välja. Kuigi fb grupist leiab mõningaid fotosi kaubast, siis mitte midagi ei broneerita, vaid fotod on lihtsalt ülevaate edasi andmiseks.

Igatahes põlvakad ja selle kandi inimesed, tuulutage oma kappe ja viige korralik kraam riideringlusesse ja teiste linnade inimesed, olge ettevõtlikud ja algatage oma linnas (või sõpruskonnas) ka riideringlus!

No comments:

Post a Comment