07 April 2017

Suured rinnad - peale sunnitud iluideaal?

Mul oli vaja osta endale ihukarva rinnahoidja, sest teadupärast (ma küll varem ei teadnud) pidavat see heledate pluuside alt vähem läbi paistma kui valge rinnahoidja. Ja mul ausalt ei olnud ühtegi beeži rinnakat. Soov oli mul väga lihtne - beež, ilma push up-ita, T-shirt bra. Kuna mu töökoht on üsna Kristiine keskuse lähedal ja sealt on pärast mugav rongile hüpata, siis sinna läksingi. Reservedis ei olnud üldse ihukarva rinnakaid, Seppälä oli remondis, järgmisena jäi ette H&M. 

H&M-s on pesuvalik täitsa korralik, vähemalt minu silmis, aga kogu kupatusest leidsin ma kaks ilma push upita A-korvile mõeldud beeži rinnahoidjat. Kaks! Kust tuleb arusaam, et kui sul on väike rind, siis on seda vaja kohe kindlasti näiliselt suurendada? Ja me ei räägi siin mingist avarama dekolteega peokleidist,  mille alla väike push up ehk aeg-ajalt kulub ära. Aga igapäevaselt, miks ma ei võiks oma väikese rinnaga ilma lisapolstrita ringi käia? Mingil rinnakal oli veel tekst juures: "mega push up". Kuhu on jäänud valikute mitmekesisus? Ja mis sõnumi annab selline valik edasi? Et väiksed rinnad ei ole ok, kui suuri rindasid ei ole, siis suurenda neid näiliselt? Sa oled teistsugune kui suuremate rindadega naised, ka pesu sinule peab olema teistsugune? Sa oled puudulik?

Ma olen oma rindade suhtes olnud ebakindel ja siis veidi vähem ebakindel ja vihane ja pettunud ka, aga kui ma saan enda peale tige olla, et ma ei viitsi trenni teha ja seetõttu ka kõhulihas ei punnita, siis oma rindade suuruse suhtes küll väga palju valikut pole. Ja tihti teeb loodus (või rasedus) neil oma töö. Niiet see on üks neist asjadest, mis lihtsalt on nii ja kuigi ma ei ütleks ära ühest numbrist suurematest, siis push up ei ole minu teema. Ma lihtsalt ei tunne ennast sedasi mugavalt. Ma saan aru, et neile turgu on, aga palun, kuid kas siis ei võiks ka teistsuguse eelistusega tarbijale valikut olla. Kogu sellest suurepärasest valikust ei teadnudki kohe kumba võtta või kumba jätta. Ühe siiski võtsin.


7 comments:

  1. Uh rinnahoidjate ostmine.. kui sa just ei ole hea keskmine 75C, siis läheb päris raskeks. Ma jään sinna teise äärmusesse (70F või 75E) ja katsu sa leida midagi, mis ei oleks super "mamma". Igatahes edaspidiseks: Lindexis on väga hea valik ilusaid ja odavaid, aga kui investeerida raatsid, siis tasub Calvin Kleini proovida - hästi lihtsad, polstrivabad ja supermugavad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lindex oleks mu esimene mõte olnud, aga Kristiines pole ja no täna logistiliselt ei vedanud mujale poodi sõitmine välja. Ma kahtlustan, et ma nii palju investeerida ei raatsi kui CK jaoks vaja oleks :D
      Jaa, ma olen täiesti kindel, et see teine äärmus sugugi kergem pole.

      Delete
  2. Ma ostsin CK rinnahoidjad ca kuu aega tagasi Tallinna Kaubamajast, seal on vahel ka päris suur allahinnatud asjade valik. Maksid 23 eurot ja VÄGA mugavad ja head. Ehk et pole üldse kallid, kui õigel ajal peale satud :) Küll jah teist tooni, mitte nagu Sina otsisid. Lisaks sama raha eest ostsin sealt allahindlusest ka Triumphi ja Espriti rinnakad, tasub vahel sinna kiigata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eelarvamus, eelarvamus, viibutan endale näpuga. See ale hind on tõepoolest väga okei. Järgmine kord lähen piilun, aitäh vihje eest :) Ja no palju ma neid beeže rinnakaid ikka ostan, selle ühega ma saan vist hakkama, ma seda arvatavasti peamiselt ainult läbi kumavate asjade all kandma hakkangi.

      Delete
  3. Teine "põnev" trend, mida ma näinud olen, on tagumikupolstriga püksikud - nagu push up rinnahoidjad, aga padjakesed on kannikate peal, et sealset pringimaks kergitada. Väga veider teema, ma süüdistan selles Kardashiane :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ma ei tea... Ma olen vist liiga lihtne inimene selliste trendide jaoks :D
      Aga kas naised on siis tõesti nii palju ebakindlamad, sest ma ei tea, et meestele nii väga polsterdustega pesu tehtaks, noh et pooled poes olevast oleks mingi polstriga, olgu siis ees- või tagapool või mõlemat.

      Delete
  4. Eile käisin Rimis - seal kogu pesu -40%. Oli polstriga ja ilma polstrita ja ihuvärvi ja igasuguseid värvilisi-kirjusid :)

    ReplyDelete