19 September 2017

Hommikusöögist

Ma ei hakka rääkima seda juttu, kuidas hommikusöök on kõige tähtsam eine päevas. Ma tean mitmeid inimesi, kellele ei sobi hommikusöögi söömine, ma ise aga kuulun täiesti teise kategooriasse. Ilma hommikusöögita ma lihtsalt ei jaksa toimida ja tühja kõhuga lähen ma kurjaks. Ma üldse olen vist naisterahva kohta üle keskmise isuga. Aga viimasel ajal on mul hommikusöögiga kurvad lood, mitte et ma süüa ei tahaks või suudaks, aga kuna ma käin vahetustega tööl, siis kella 6st ma veel süüa ei taha ja siis söön hoopis veidi hiljem kui jõuan tööle. See on kusjuures mu nädala kõige tervislikum hommikusöök, sest sel päeval söön putru. Veidi keerulisem on ülejäänud kahe vahetusega, kus lastega samal ajal ärkan/uksest välja lähen, sest nemad söövad hommikust lasteaias ja siis samal ajal ise süüa ja neile öelda, et te ei saa tundub natuke veider, seda enam, et neil ju on siis juba kõhud samuti tühjad. Hommikuti varem ärgata ja kõik koos kodus süüa poleks meil aga kindlasti lahendus, sest esiteks ma lähen kodust välja erinevatel aegadel ja ma olen kindel, et see teeks õigel ajal uksest välja saamise kogu pere jaoks palju raskemaks.

Lahenduseks oli aeg-ajalt Keila raudteejaamas asuv saiakeste putka, aga ma vist ei pea mainima, et igaks kolmandaks hommikusöögiks pirukaid süüa ei ole kuigi arukas plaan, kuigi maitses küll hästi. Igatahes otsustasin ma oma hommikusöögi murele lahenduse leida ja eile tegin koos lastega ise suure portsu müslit. See on parajalt kiire hommikusöök, et enne laste ärkamist ära süüa või hoopis rongi kaasa võtta. Piimaga ma müslit ei söö, aga jogurtiga hea meelega ja kuigi ma ideaalis tahaks kasutada maitsestamata jogurtit ja ise seda sügavkülma varutuga maitsestada, siis esialgu üritan lihtsalt poes leiduvatest jogurtitest selle väiksema suhkrusisaldusega variandi leida.
Minu müsli põhjaks on täisterakaerahelbed, millele lisatud pakk rosinaid, kuivatatud banaanilaaste ja seemneid (päevalille-, kõrvitsa- ja seedermänniseemned). Segasin kõik läbi ja valasin suurele ahjuplaadile ning peale valasin nii umbes tassitäie sulatatud mett. Segasin uuesti ja panin ahju nii 150 kraadi juurde ja aeg-ajalt läbi segades lasin müslil seal röstida nii 20-30minutit. Ja tänast hommikut juba alustasin müsliga mitte pirukaga :)

3 comments:

  1. Üks hea variant on ka külmikus üleöö valmiv puder. Mina segan vee ja kaerahelbed kokku (võib ka piima või mis iganes muud soovitud vedelikku kasutada) ja hommikul lisan meelepäraseid seemneid, rosinaid, marju, puuvilju - mida iganes kapis leidub. Suletud anum kotti ja söö kas rongis või tööl :)

    ReplyDelete
  2. Kas oled töökohta vahetanud? On meelde jäänud, et töötasid muidu sotsiaaltöötajana (vist).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, töötan samas koha skuhu aasta tagasi peale väiksema lapse lasteaeda minekut tööle asusin. Ametilt küll sotsiaalpedagoog mitte sotsiaaltöötaja, aga mu töökoht on väikeste vahetustega ehk tööpäev algab vahemikus pool 8 kuni 10.

      Delete