27 January 2015

Kaltsukas: Like Twice (Viljandi mnt 41a, Tallinn)

Pood: Like Twice
Asukoht: Viljandi mnt 41a, Tallinn
Avatud: E-R 10.00-20-00, L-P 10.00-18.00
Maksmine: sularahas, kaardimakse


Käisin laupäeval uudistamas kaks nädalat tagasi Raudalu konsumis oma uksed avanud kaltsukat, ühtlasi kasutasin juhust ja uurisin Like Twice omanikult Meritilt poe kohta lähemalt. Poodi on imelihtne leida, sest poe aknal olevad kirjad on suured ja pilkupüüdvad ning paistavad ilusti Viljandi maanteele ära. Sama lihtne kui poe märkamine on ka parkimine, parkida saab ilusti poe ette ja vähemalt laupäeval ruumipuudust küll ei olnud.

Poodi sisenedes jääb esmalt silma suur, avar ja valgusküllane ruum, mille kesksel kohal kaks kutsuvat antiikdiivanit ja lauake ajakirjade ning kommikausiga. Poes ringi liikumine on mugav, stangede ümber on vaba ruumi ja riidepuud pole liialt tihedalt, niiet esemeid on hea stangelt alla tõsta ja ligemalt uudistada.


Like Twice kaubavalikust leiab igaüks endale midagi - valikus on nii naiste-, meeste- kui ka lasteriided. Samuti on esindatud mitmed tuntud kaubamärgid nagu Dorothy Perkins, River Island, Next, New Look, Marc&Spencer, Atmosphere, Oasis, H&M, Cherokee, Little Rebel, F&F, Nike, Adidas, Old Navy jne.

Merit, kuidas tekkis mõte oma kaltsukas avada?
"Mõte oma kaltsukast on nii minu kui mu mehe peas ringlenud juba kaua. Tegelesin pidevalt enda, oma laste kui sõbrannade asjade müügiga nii erinevates portaalides kui ka sõprade ringis, siis mees ütles, et peaksid varsti oma poe juba tegema. Siiani oli see lihtsalt tore mõte olnud ja kui avanes võimalus Konsumis ruum saada, siis jõuludeks oli ideest saanud kindel plaan oma pood teoks teha."

Meriti kindel soov oli muuta pood stiilseks ja hubaseks, tema mehe tahtmine oli, et poes ka meestel mugav oleks. Kõik sisustuseks kasutatud mööbel on antiik ja pärineb Meriti ja ta mehe enda kodust. Niiet diivaninurk, kus poes tasuta pakutavat kohvi juua ja jalga puhata ei ole mitte ainult mugav, vaid üdini stiilne.

Merit: "Hinnaklass on meil suhteliselt varieeruv. Laste asjad jäävad vahemikku 1-6 eurot, samas mantlid, joped võivad ka üle 10 euro minna." Naiste- ja meesteriietega on poe omaniku sõnul suhteliselt sama lugu. "Leiab nii 3 euroseid asju kui ka 25 eurot maksvaid mantleid. Meie jaoks on kvaliteet ja hinnasuhe väga oluline, seega välja paneme vaid kvaliteetset, puhast ja korraliku kaupa. Väikeste defektidega kaup läheb 1 euro kasti. Klient, kes soovib natuke oma leidu disainida või pisiparandusi teha võib väga rõõmus olla leides omale toote just 1 euro kastist."



Kaup on selekteeritud ja stangedele vastavalt gruppidele jaotatud, samuti on lasteriided jaotatud suuruste kaupa. Kõikidel asjadel on ilusti hinnasildid küljes ja lisaks on neil välja toodud ka suurused, mis teeb shoppamise tunduvalt mugavamaks, nii ei pea ise hakkama riiete pahupoolelt seda lipikut taga otsima, eriti kui juba paras kuhi riideid käes on.
Kaupa lisandub juurde igapäevaselt, iga kuu tellitakse ka uus suurem kogus kaupa.


Mille poolest erineb Like Twice teistest kasutatud riiete poodidest?
Lisaks poe ruumikusele ja kliendi heale liikumisvõimalustele räägib Merit poe teistestki aspektidest, mis jätavad poest pigem nö tavapoe kui tüüpilise kaltsuka mulje: "Kindlasti eristab meid teistest suhtumine klienti, sest meie jaoks on väga oluline, et kliendil oleks mugav ja hubane. Seetõttu ka diivanurk koos ajakirjadega ja kohvi joomise võimalus. Puhkenurgast avaneb samas super vaade riietusruumidele, et kaaslase proovitud valikut vaadata ja hinnangut anda. Samuti lisasime väikese vaibakese, kus saab laps mängida või siis võib ta istuda diivanil ja joonistada ning kommidega maiustada."


Poe facebooki, kus nende tegemistega end kursis hoida leiab SIIT. Kui keegi teist on poes juba käinud, siis andke enda arvamusest teada.

Tänusõnad poe omanikule Meritile, kes mul lahkelt pildistada lubas ja leidis aega juttu rääkida.

3 comments:

  1. Väga mõnus blogi ning vinged pildid :)

    ReplyDelete
  2. Sea vist enam ei ole seal? Kui Raudalus käisin neljapäeval, siis oli asja pakiautomaati. Poe silt on alles veel, aga tuba oli täitsa tühi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uurisin nende facebooki lehte. Seal nad tõesti enam ei tegutse, on nüüd Viljandi mnt 85ndal kilomeetril Kolus. Kui sa peaks seal ära käima, siis mul oleks hea meel kui ka siia märku annad, kuidas nende pood uues kohas on :)

      Delete