22 December 2013

10 rules for shopping in thrift store

Kaltsukates shoppamine on põnev ja leides hea hinnaga esemeid on kerge koju tulla kuhja riietega, mis reaalsuses jäävad ühel või teisel põhjusel kappi seisma. Et seda ei juhtuks, siis panin kokku mõned reeglid, millega tuleks kaltsukast ostes arvestada.
Kunagi tegin postituse 8 punktiga, millised on head kaltsukad ning mis on minu jaoks poe juures oluline. Pilgu saad peale visata SIIN.

1. Ära osta riideid, mis on sulle liiga väikesed, õigustusega, et võtad kaalust alla. Tegelikkuses me soovitud kaalulangust tihti ei saavuta või oleme selle saavutamise ajaks ostetud eseme unustanud või see lihtsalt ei meeldi meile enam.

2. Kui sa ei ole suur õmbleja/isetegija (nagu näiteks mina, kes niidist-nõelast üldjuhul kaarega mööda käib), siis ära osta riideid,  mida on vaja natuke ümber teha, parandada. Selle reegli vastu olen ma mõned korrad eksinud ja mul on siiani korvitäis riideid, mis vajavad pisemat või suuremat näputööd. Samuti ei ole selliste asjade ostmine hea mõte, kui sa niidi ja nõela käsitsemises väga osav ei ole, sest tulemus ei pruugi jääda piisavalt ilus.

3. Jäta poodi esemed, mis on küll sinu seljas ägedad, aga sul pole nendega kuhugi minna. Näiteks ballikleit. Minu jaoks lähevad veel samasse kategooriasse kasukad. Nad on ägedad ja nendega on kihvt fotoshoote teha, aga reaalsuses ma neid ei kanna, sest tundun endale nagu vene babuška.

4. Kerge on osta esemeid, mille kohta tead, et need sulle suurepäraselt sobivad. Kuidas sa seda tead? Sest sul on juba kodus 4 samasugust. Noh, näiteks on mul päris mitu pisikest musta käekotti :)

5. Raha raiskamine on osta esemeid, mis on plekilised. Miks inimene on need ära andnud? Suure tõenäosusega on põhjuseks, et plekk ei tule pesus välja. Seega ei tee ka sinu pesumasin imesid.

6. Kui kahtled kas osta või mitte osta? Siis parem jäta ostmata, sest hakkad kahtlema ka seda selga pannes ja viimasel hetkel vahetad selle ikkagi millegi muu vastu välja.

7. Võta kaasa sõber/sõbranna/ema või keegi teine, kes samuti kaltsukaid armastab. Sa ei taha kaasa kedagi, kes tuju rikkub ja kogu aeg vingub, et ta ei leia midagi, pood on nõme, asjad kallid, tal jalad valutavad ja üldse ta tahaks sööma minna jne. Kindlasti ei tohiks olla kaaspoodleja keegi, kes sinu valitud esemetele negatiivseid kommentaare pillub, et kas sa tõesti ostadki midagi sellist... Küll on aga hea küsida kellegi arvamust ja koos shoppamine hea sõbrannaga on poole lõbusam. Kui sa oled totaalne üksinda shoppaja, siis eira seda punkti.

8. Võta kaasa piisavalt sularaha. Pea pooltes poodides ei saa kaardiga maksta ning sedasi ei raiska aega automaadi jahtimisele.

9. Otsi välja teised lähedal asuvad kaltsukad. Sageli ei leia esimesest poest midagi ägedat. Nii ei hakka sa enam aega ega tuju raiskama mõeldes, kuhu edasi ostma võiks minna, vaid tead kohe, kuhu suunduda. Üheks shoppamiseks on hea välja valida 3-4 kaltsukat, kui otsid midagi väga konkreetset (näiteks mina otsisin pulma kollast kleiti rasedana) ja teisi esemeid ei proovi, siis võta ette rohkem poode.

10. Võimalusel proovi esemeid selga. Riided võivad küll olla sinu suuruses, aga seljas ebamugavad tunduda või kehvasti hoida. Mugavaks proovimiseks mine poodi riietega, mida on mugav ära võtta või mille peale on hea teisi esemeid proovida. Heaks riietuseks on näiteks teksad ja maika - nii ei pea pluuside, pusade jms proovimiseks kõiki riideid ära võtma või on hea neid maika peale proovida. Enda riietus on väga oluline siis, kui poes ei peaks riietusruumi olema.

Andke teada, mida nendest punktidest arvate ja kas olete nendega nõus!



Shopping at thrift stores is fun and exciting. Also it is very easy to come out with a huge pile of good prized clothes, that in reality just stay in the closet collecting dust. To avoid that kind of thing, I wrote down few rules that you should consider while shopping at thrift store.
Time ago I made list of 8 things I think are important about thrift store. You can see it HERE.

1. Do not buy clothes that are more or less too small for you, thinking that you will lose weight. In reality the weight we think we might lose just won't go away or by the time we actually achieve the size, the item has lost its magic.

2. If you are not a big hands on handcrafting type of person, then do not buy things that need a little fixing here and there. I myself have broken this tip of mine few or more times and til this day I have basket full of clothes that need fixing. Also follow this rule, if you are not very good at fixing, because the end result might not be what you expected.

3. Leave behind all items, that look good on you, but you have no place to wear it on. For example a ball dress. Or for me also big fur coats. They are cool and look nice on photos, but in reality I look like old Russian women.

4. It is easy to buy items you know for sure that will fit you very well. How do you know that? Because you have 4 items just like that waiting at home. Well, I have more than few little black small purses...

5. It is wasting money to buy items that have stains on them. There is a reason why someone gave them away and that probably is, that the stain just won't come out.

6. If you have doubts about getting or not getting something, then it is better to not buy it. Life has shown, that the same doubt will come up every time you put it on and more than likely wear something else instead.

7. It is wise to go shopping with somebody who also loves thrift stores. It gives a topic to talk about and makes the experience more fun. Avoid all people who doesn't like that kind of stores, people who say negative things about clothes and people, who just keep whining a lot. Ignore this tip, if you are a life long lone shopper.

8. Gather enough cash, because most thrift stores have no card terminal.

9. Search other stores near the one you go to. Most times you don't find anything in one place, so you don't need to waste time thinking where to go. It is good to search 3 or 4 places for one shopping tour, especially if looking for something certain (like my yellow dress for a wedding while I was pregnant), then do not even try on other items.

10. Try on clothes even if they are on your size. They still can be uncomfortable or not flatter your body. For comfortable trying wear clothes that you can take off quickly or on what you can put other clothes. Good clothing are for example jeans and slim fit T-shirt - you can try blouses on top of it. Your clothing is really important, if there is no fitting room in store.

Let me know what you think about these rules and do you agree with me!

4 comments:

  1. Üpriski nõus, ma lisaks juurde, et kindlasti võiks endal olemas kott/kotid, kuhu sisse asju panna. Tartus ühes kaltsukas ei saa näiteks mitte ühtegi kilekotti ostuga kaasa (ja selle avastad alles makstes) siis on natukene jama, tihti võivad ka teistes lihtsalt kotid otsas olla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga õige tähelepanek. Ma isegi kannan selleks tarbeks kotti kaasas, ei tea, kuidas selle ära unustasin. Aitäh.

      Delete
  2. Teksade asemel on parem kanda pikka seelikut. Palju lihtsam on riideid proovida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen nõus. Küll aga on mul endal mingi kiiks sukkpükste peale pükse proovida ja praegu ju ilma sukkpüksteta ei käi. Muidu on aga seelik ideaalne proovimiseks kui kabiine pole, seeliku all seelik/püksid selga ja siis seelik maha ja - voilaa. Seeliku puhul jääb ära ka jalanõude ära võtmise vaev, kui proovida teist seelikut.

      Delete