24 May 2016

Prügikastileiud

Pealkirja kirjutades mõtlesin huumoriga, kuidas ühel hetkel saab mu Sekkarileiud blogist hoopis Prügikastileiud. Korraks kahtlesin, kas ja kuidas seda postitust teha - mul pole küll mingit fashionista kuulsust, aga see postitus paneb paika selle, et seda kunagi ka ei tekiks. Kes ikka prügis sobrajat eeskujuks toob!?

Pühapäeval käisin sõbranna tüdrukuteõhtul ja autos rääkis üks tüdrukutest, kuidas neil korteriühistu igal aastal paariks päevaks prügikonteineri tellib, et majarahvas saaks asju ära visata. Pärast kui teda koju viidi, siis otsustasin pilgu peale visata (tegemist oli selle otsast lahtise konteineriga) ja mida ma näen - täiesti terve aiatool, täpselt nagu meil kodus, ainult et beež (meil on mustad). Võtsin ära muidugi ja siis...vana kohver! Selline, mis väikese tuuninguga on eriti äge sisustuselement ja vintagepoodides hingehinda maksab. Ja siis peaaegu uued jalatsid mehele. Teised, ainult heledad, jalanõud viis sõbranna oma mehele. Ja nipet-näpet veel (nagu suur savist lillepott ja pool pakki keraamilisi plaate, millest ma mosaiiki teha tahaks). Skoor missugune! Meeste jalatsite osas me mõtlesime, et ehk oli kellelgi eriti kurb lahkuminek olnud ja suure vihaga viskas eksi asju ära, aga muidu, kes viskaks ära terve aiatooli või eriti vinge retrokohvri!? Tegelikult on see isegi veidi kurb, et sellised asjad prügimäele jõuavad, kui need asjad võiks hoopis taaskasutuskeskusesse viia ja sealt endale uue elu leida. Seda enam, et praegu on Uuskasutuskeskuses käimas kampaania "Toome ära", mille raames saab kulleri endale koju kutsuda.

Kas teie võtaksite prügikonteinerist midagi, mida endal vaja läheks või pigem mitte? Teistele, kes nii teevad vaatate viltu või kiidate hoopis julguse eest? Rääkige kaasa!

14 comments:

  1. ladnalt võtaks, kui vaja oleks - miks mitte? loll on see, kes kasutatud asja peale nina kirtsutab ja pigem poodi uue samasuguse järgi läheb. me ei mahu niigi varsti selle rämpsuga, mida me lakkamatult toodame, oma koduplaneedile ära... :(

    ReplyDelete
  2. Tavaliselt on sellised eriti kasutuskõlbulikud asjad konteinerite kõrvale pandud, et soovijad võiksid need nö ära tunda ja endaga kaasa viia :). Miks siis mitte sellist võimalust kasutada? Konteinerisse ma ilmselt ei roniks (sellesse rohelisse :) ma mõtlen ), aga äratundmisrõõmu tekkimisel võtaksin ilmselt uut omanikku ootama jäetud eseme endaga kaasa. Näiteks see tool pildil lausa tuksub nüüd mul meelel ja kujutan ette, et hoopis mina leidsin selle. Kohvrisse saaksin ma ladustada laste mänguasjadest valiku, millest ei raatsi loobuda. Tubli tüdruk, et asjadele uue elu annad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma sellesse rohelisse prügikasti pea ees ka ei sukelduks, see siiski veidi teine teema. :D Õnneks pannakse asju küll prügikasti kõrvale ka, kuid minu meelest ei kiputa neid väga kergesti kaasa võtma ja siis rändavad need sealt ikka prügisse.
      Ma kohvri osas pole veel päris kindel - mõtlesin korra voodipesu sinna paigutada või siis talve/suve jalatsid.

      Delete
  3. :) tubli. Ma olen Pääsküla prügikast asju toonud. Läksime oma ehitusjääke ära viima ja siis sattusin sinna korralike asjade ruumi. Sealt oleks saanud terve korteri sisustada. Mina sain sealt lastele kiiktooli, mis nägi uueväärne välja, laste tugitooli ja selle puust retrokelgu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen sellest kohast ennemgi head kuulnud, aga ise pole kordagi käinud.

      Delete
  4. Nii vinged asjad ju!

    ReplyDelete
  5. Ma päästan asju ehitusobjektidelt (abikaasa ehitab)- viimati sain omale vana jalgadel plekkvanni, mille abikaasa tahtis algul metalli kokkuostu viia. Värvisin üle ja sain nii lastele kui endale vahva ujumiskoha aeda ;)Lillepotte saab aga edukalt ka tuunida- just paar päeva tagasi mõtlesin, et virutan ühe suure koleda keraamilise lillepoti prügikasti, kuna sel oli (must) värv maha koorunud ja üldse oli ta kole. Leidsin garaahist universaalseinavärvi, millel oli kirjas, et sobib nt telliskiviseina jaoks (järelikult siis ka keraamikale)- võõpasin valgeks, peale kleepisin ilusaid , katkiläinud Villeroy Bochi koogitaldriku kilde. Väga efektne jäi!

    ReplyDelete
  6. Ei näe selles küll midagi veidrat, et täiesti korralikke asju sealt kastist kaasa võtta. Mis ühel üle, see teisel puudu! Mul on vanematekodus ka selline retrokohver, aga pole kordagi pähe tulnud see ära visata. Hetkel seisavad seal sees raamatud - nagu loodud sinna :)

    ReplyDelete
  7. Mina sain ühelt ebaseaduslikult metsa tekkinud prügimäelt vanaegse suure rohukapi - sellise, mis nüüd hingehinda maksavad. Keegi oli lihtsalt metsa alla viinud...

    ReplyDelete
  8. ...või hoopis poos end keegi meesterahvas üles just nendes jalatsites ja nüüd sooviti halvast mälestusest vabaneda. Aga okei, veider fantaasia mul. On rõõm lugeda, et taaskasutus ei lõpe vintage sekkarite ja sõbranna vanade riiete juures. Olles ise 2 aastat sobranud Hispaanias prügikastides ja kokku varunud hämmastavat kraami, on hea meel näha ja lugeda, et siingi ei põlata väärt asjadele ka konteinerisse järgi minna. Milleks raisata, eksole:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jalatseid oli seal mitu paari - kahed tennised ja kingad. Niiet see poomise versioon vist ei lähe õnneks. Kui mulle pakutaks riiet, mille kandmise ajal keegi surnud on, siis oleks küll veits kõhe, aga surnud inimese asjade kandmise suhtes mul sellist asja pole. Ma tean, et mõni näiteks on öelnud, et ei taha kaltsukast osta midagi, sest äkki need kuulusid kellelegi, kes nüüd surnud on.

      Delete
  9. Siinse jutuga meenus, kuidas 14 aastat tagasi yhes Skandinaavia linnas prygimajas sai tuulatud - see oli see lukus varjualune, kuhu ei viidud köögijäätmeid jms. See oli meile, vaesekestele, ikka kylluse paradiis - mida k6ike seal leidus...Salaja pidi toimetama, hiirvaikselt ka - ei tahtnud muule majarahvale "vahele" jääda kui vaesed idaeurooplased, keegi meist elas selles majas ka edaspidi, samas, kui teised s6itsid ära.

    ReplyDelete