11 May 2016

Redisain: Voodi

Lisaks tavapärastele outfiti postitustele siia vahele üks redisaini postitus. Voodi küll kaltsukast pole, aga kasutatuna ostetud siiski. Lisaks on tegemist, hoolimata oma suurtest mõõtmetest, ühe kiireima ja lihtsama redisaini projektiga üldse - praegused soojad ilmad lihtsalt soosivad õues seesuguseid töid. Ja no kuigi ma lubasin juba ammu-ammu tervet tuba ka näidata, siis viimased pisiasjad ikka veel venivad. Õudne! Nagu Tallinn, mis kunagi valmis ei saa.
Olen magamistuppa valget voodit otsinud sujuvalt kaks kuud - sobivad uued olid liiga kallid ja kasutatute seas olid kõik kas valede mõõtudega või ei sobinud hinnaklass. Lõpuks näkkas! - noh, muidugi mitte ideaalne variant, vaid hoopis heledaks peitsitud ja kollaseks tõmbunud lakiga voodi. Aga 50€ eest naabervallast täispuidust voodi saada on üsna perfektne siiski.


Kuigi voodi mulle ka oma algsel kujul meeldis, siis sellisena ta meie magamistuppa siiski ei sobinud. Meil on nimelt üsna pisike magamistuba, kuhu peale voodi mahub kummut ka riidekapp ja siis jääb parasjagu ruumi ümber keeramiseks. Sellise pisikese ruumi puhul tundus mulle, et ühte stiili mööbel loob parema terviku ja annab visuaalselt ruumi juurde. Niiet seetõttu võtsin ette väikese lihvimis-värvimistöö ja andsin voodile uue kuue.
Töökäik oli hästi lihtne - lihvisin vana laki ja peitsi maha ja värvisin kahel korral mööblivärviga kõik nähtavad osa üle. Peatsisse lisasin kaunistuseks Vintage Chick´ist pärineva puitdekoori ja et see eriti silma paistaks ja meie toaga kokku läheks, siis lisaks valgele lisasin ka kaunistusele veidi helesinist ja halli.
Töö maksumus, kui oma aega ei loe ja sisse ei arvesta ka kodus varem olemas olnut (pintslid, värvirullid, lihvimiseks vajalik jms) oli kokku 70€ ja värvipurgist on mul ka pool liitrit veel alles, niiet mõni järgmine projekt saab sellevõrra odavamalt tehtud.


Kuidas Teile meeldib? Kas mõni siinsetest lugejatest ka on ise mööblile uue välimuse andnud, kuidas välja tuli?

6 comments:

  1. Tõeline iludus tuli välja :)

    ReplyDelete
  2. Annie värvidega pole üldse vaeva näha lihvimisega, nii et järgmine kord unusta eeltöö öra ja saad aru kui suur rõõm Annie värvides tegeikult peitub.
    Olen taaselustanud väga paljusi mööbli tükke, just Annie värvidega, sest nendega töötamine on lihtsamast lihtsam .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tegelikult tegin suure eeltöö erinevate kriidivärvide kohta lugedes. Aga kui päris aus olla, siis hakkas rahast kahju. Kui liiter kriidivärvi maksab umbes 30eurot, siis sama kogus mööblivärvi maksab 10eurot, lisaks vajab kriidivärv ka vaha või lakki, mööblivärv aga mitte. Kuna voodi kõik detailid on lihtsad lihvida ehk saab kergesti lahti võtta ja kusagile peale panna (kummutit ju näiteks sedasi lahti ei võta ja nikerdusi ka ei lihvi), siis sel korral sai raha mugavusest võitu :)

      Delete
  3. Mul seisab sama asi ees, on olemas voodi,aga kuna oleme vahetanud mööbli välja,siis tume voodi enam ei sobi. Idee oli analoogne ja ka Anniega,sest ei vaja eeltöid,lisaks tuleb värvida toas. Mööblit värvin tihti,nt taastasin eelmisel suvel sada aastat vana pesukapi ja ehitasin ümber kraanikausikapiks.Eile lõpetasin jalgadel plekkvanni värvimise õues-abikaasa tõi selle ehituselt ja kuna oli terve,krabasin kohe omale,hea õues lastel sulistada☺ Nn tänapäevast mööblit olen vanutanud,kevadel valmis lisaks väiksest sektsioonkapist,mille sain Magda misjonipoest,tütrele mängumajja mänguköök. Mööblit tuunida on lahe!!!

    ReplyDelete
  4. Kui ilus lõpptulemus, ma lausa ahhetasin! :D See puitdekoor annab tegelikult üsna paljugi juurde. Ainult ilus päevatekk viimasel pildil on puudu...see oranzi triibuline pesu kohe kuidagi ei sobi toaga (ei saanud seda ütlemata jätta).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tean :D Ma korra mõtlesin, et võtan tekikoti pildistamise ajaks ära, sest tekk on helelilla, aga see tundus veel veidram, et nagu magaksi inimeste arvates ilma. Päevateki kasutamises oleme me üsna laisad, kui voodi elutoas oli, siis meil oli, sest no voodi oli ju kõigi silme all. Aga magamistoas ma pigem panustan palgapäeval ilusale sobivamates toonides voodipesule :D

      Delete