08 June 2016

Väljakutse: kleit 1 euroga!

Manjana blogis tuli arutelu selle üle, et kaltsukast ei ole võimalik kleiti 1 euro eest (või alla) saada. Otsustasin väljakutse vastu võtta ja proovida. Võtsin ette Keila kaltsukad ja kuigi ma kogu ettevõtmist filmisin (kuniks aku ootamatult tühjaks sai), siis see on nii kehva kvaliteediga, et seda ei kinnita siia panna (nüüd ma vähemalt tean, mis soovinimekirja juubeliks panna).

Esimeseks poeks oli Misjonikaubad Rootsist Norrast (Paldiski mnt 2, Keila), mis on kõige odavam pood, mida ma Keilas tean. Kõik kleidid maksidki poes 1€, niiet väljakutse kohalt ideaalne, ainult et neid polnud just väga suur valik ja kolmest proovitust üks istus enam-vähem, aga ma nägin sellega välja nagu noorem versioon oma Mammast. Enamus poes müüdavast kaubast ongi selline 60+ vanustele (või siis käsitööga tegelejatele, kes asju ümber teevad, sest hinnad on neil konkreetselt sendid).
Järgmisena läksime kohe seal lähedal asuvasse Odavate riiete kaltsukasse (Keskväljak 12a, Keila). Hindade poolest on see pigem keskmine või kallim kaltsukas, lisaks on vähemalt varasemalt seal väga nipsakad müüjad töötanud, aga neil oli väljas trepi peal 1€ kast, niiet otsustasin ligi astuda. Seal oli kahjuks ainult üks kleit ja seegi mitu numbrit mulle suur.
Sealt edasi liikusime Taaskasutuspoodi Latern (Keskväljak 13a, Keila). Ka nende hinnaklass on pigem keskmine või kõrgem, aga kaup on väga ilus. Ma polnud seal ennem käinudki ja lähen millalgi kindlasti tagasi uudistama. Kleitide hinnatase oli minu väljakutse hinnaklassist väljas, aga õnneks oli ka neil 1€ kast, kleiti mida proovida saaks, siiski ei leidnud.
Uus tänav 7 kaltsukale olen ma juba ammu mitu võimalust andnud, aga ma jätkuvalt ei suuda selle võlu näha. Riided on pigem kulunud ja vanamoelised, aga hinnatase on kõrge - näiteks kleit maksab 10eurot või ühed kingad, mille alla piilusin maksid 12€ ja need polnud sugugi täiesti kriimudeta.
Lõpetuseks olime ringiga jalutanud Keila turuni ja kuhu mujale kui ikka vanasse heasse turu kaltsukasse läksime. Ka sealne hinnatase on keskmine või veidi kõrgem, kuid neil on väljas suur laud riietega, mis on seisma jäänud või millel on väike defekt ning kõik maksavad 1€. Sealt lappasingi isuga ja leidsin proovimiseks tegelikult täitsa mitu kleiti. Lõpuks valisin välja kaks: punane minikleit, mis on seksikas ja pigem näiteks kluppi minekuks, igatahes näiteks suvisele sünnipäevale ilmumiseks oleks ta minu meelest liig, mõnele rokk-kontserdile aga vabalt ja teine, mis on selline universaalsem - sobib nii suvisele aiapeole, kohtingule kui suvel igapäevaseks kandmiseks ka.


Mis on teie imeodavad kaltsukaleiud? 

Ja nüüd on mul kõigile teile väljakutse - leidke kaltsukast 1€ (või odavamalt) eest kleit ja saatke mulle foto. Kahe nädala pärast kogun fotod kokku ja panen blogisse ülesse. Pilt võib olla nii seljas, riidepuul või te ei pea kleiti isegi ära ostma vaid võite hoopis poes pilti teha. Ma loodan, et te kõik rõõmsalt osa võtate :) Saatke fotod: sekkarileiud@gmail.com või fb postkasti. 

8 comments:

  1. Tallinnas on USA Outlet vms, kus on 1 euro päevad ja siis hommikuti sõidavad prouad oma linnamaasturitega poe ette ning on juba järjekorras, et varem välja vaadatud asjad ära osta. Paar aastat tagasi käisin isegi ja ostsin üht-teist. Kusjuures paar kleiti on kapis täitsa olemas, mis vaid 1 eur maksid. Meenus aga see, et müüa alati kurtis, kuidas kliendid peidavad asju enne 1 euro päeva ära ja nemad peavad siis seeliku, kleidi või mis iganes ära peidetud asja kuskilt kardinate vahelt välja otsima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, hirm ilma jääda on ikka uskumatu või siis hoopis kokkuhoid :D Aga Humanatel vist on ka 1euro päevade ajal hommikuti järjekord.
      Aga Stella, ma loodan, et sa siis osa võtad ja mulle vähemalt ühest kleidist foto saadad :)

      Delete
  2. No minu igakuine traditsioon on Humana 1€ päev, alati tulen tagasi sealt 20+ asjaga... Riidekappe kahjuks ei müüda seal, kuhu kõik need asjad mahutada ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ise olen Humanatesse natuke kaugeks jäänud, Keilas ühtegi ei ole ja olen aru saanud, et 1€ päeval peab varakult platsis olema või ei? Igatahes loodan, et oma selle kuu saagist või siis mõnest eelmisest kleidist mulle fotod ka saadad :)

      Delete
  3. Huvitav challenge! :)
    Siin Berliinis on see eriti kõva väljakutse, kuna Humanates on hinnaseis veel jubedam kui Eestis ning 1€ kastist leiab ainult xxxl tädide maikasid, vahel sokke või bikiine. Loodan, et jõuan veel ajaraami sees poodi sobrama, kohe kiusu pärast tahaks näha, kas kuskil on selgapandavat 1€ kleiti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ka siin on osadel kauplustel see 1€kast kuidagi prügikasti asemel, õnneks mitte enamuses. Ma loodan, et jõuad ja kui ei jõua, siis saada mulle hiljem pilt ikka :)

      Delete
  4. Arvestades, et sorteeritud kaltsukauba kilohind algab olenevalt klassist 5st või 10st eurost, siis on tõenäoliselt on ka parima tahtmise juures majanduslikult võimatu panna kleidi hinnaks 1 eur. Humana müüb ju põhiliselt kodukorjandust (inimeste toodud riideid) ehk nende kulud ei hõlma kauba sisseostmist (va riidepuud), aga esimese nädala hinnad on košmaarsed (poest saab uue t-särgi odavamalt :D). Ja nii need inkmesed ootavadki pikkisilmi Humana hinnasula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei loodagi, et tänapäeval kaltsuka hinnatase võimaldaks 1€ eest kleite müüa, pigem leiabki selle hinnaga kuskilt kaltsuka sooduskastist, kus seisma jäänud või väikese defektiga kaup. Aga Humana hinnatase on tõesti teine äärmus, samas kliente paistab neil olevat, niiet kuniks on ostjaid, saab ka sellist hinda küsida.

      Delete