15 May 2017

Kaltsukas: Klementi kirbuturg (Akadeemia tee 33, Tallinn)

Pood: Klementi kirbuturg
Asukoht: Akadeemia tee 33, Tallinn)
Avatud: E-R: 10.30-18.00, L:11.00-16.00
Maksmine: ainult sularahas (kõrval Konsumi juures SEB automaat)
Boksi hinnad (laud + stange): 40€/kuu, 10€/nädal
Ühistransport: bussid nr 9, 24, 24A, 36 Akadeemia tee peatus ja 11, 20, 20A Kadaka peatus, trollidega 3,1,5 Mustamäe peatus

Käisime laupäeval perega Klementi kirbukas. Üle pika aja üks kaltsukas, kus lastel mängunurk on. Ma käin kaltsukates kas linnas kohe peale tööd või nädalavahetusel koos lastega ja kui ma ei taha just osta neile igat täiesti mitte vajalikku vidinat, millega kunagi ei mängita, siis on mängunurk üks tore abiline (ja diivan abikaasale ei tee ka paha). Lisaks asub kirbukas esimesel korrusel ja on üsna avar, seega lapsevankriga saab ka nagu naksti kohale. Olemas on koguni kaks proovikabiini ja stange proovitud riietele. Bokse rentivates kirbukates, kus peab ise asjad õigesse kohta tagasi panema on paras nuhtlus, siis jookse mööda poode ringi ja üks asi vii ühte ja teine teise poe otsa. Veel nõmedam on see siis, kui ise asju müüd ja oma kaubale järgi minnes avastad, et sinu mingi ese ei ole ei boksis ega ka maha müüdud ja tuleb heal juhul nädal hiljem kellegi teise asjade seast välja ja seda just sel põhjusel, et inimesed ise asju tagasi õigesse kohta panna ei viitsi ja proovitud asjade stange puudub.
Bokse on poes kokku 62. Üllatusin lisaks tavapärastele naiste- ja lasteriietele eest leides mitu boksi ainult meesteriietega. Mu mees ka tihti ei viitsi kaltsuka tulla või saab tal poes 5 minutiga kõik vaadatud, sest meestele mõeldud asju lihtsalt pole ja siis on mul kolm inimest, kes tahaks ära minna kui ma alles esimest boksi läbi lappan. Lisaks eelnimetatud asjadele leiab poest ka uut Ikea kaupa, mida üks rentnik müüki toob, muud kodukaupa oli ka üsna palju - leidis nii toidunõusid, kardinaid, vaase, natuke tehnikat jms.
Hinnad on poes nagu ikka kirbuturgudel seinast seina ehk kuidas keegi oma kaupa hindab, on nii 20 sendiseid asju kui ka 20 euroseid asju. Küll on aga poes kast 20sendiste asjadega ja suur stange 1€ asjadega, mis on näiteks rentnike poolt ära viimata jäetud. Ägeda leiuna avastasime seinakleepsud (võib panna ka mööblile, ustele vms kohtadesse), valida oli kokku umbes 10 erineva pildi vahel ja üks komplekt maksis ainult 2€, ostsime kummalegi lapsele ühe komplekti - poiss sai päikesesüsteemi ja preili printsesside ja lossiga komplekti. Kohe koju jõudes tuunisime lastetoa seinad ära ja oi, kuidas üks nii väike asi neile nii palju rõõmu valmistab, mind on kahe päevaga neid nii umbes 20 korda vaatama kutsutud :) Paigaldamine on lihtne, tagant lihtsalt paber ära ja seinale ja kirjad vähemalt lubasid, et ära võtmine on ka lihtne ja ei tule koos poole seinaga. Mul läks algul loss veidi viltu, siis selle sai küll korraks uuesti lahti võtta ja uuesti panna.

Aga Klementi kirbuturul on facebookis käimas loosimine, kus juba sel nädalal võidab keegi kuuks ajaks tasuta boksi ja kahele sõbrale boksi poole hinnaga. Osalemiseks on vaja jagada ja panna meeldib poe facebooki lehele. Nii et tehke kevadkoristus ära ja viige asjad müüki.
Mängunurga taustal on näha erinevaid variante neist seinakleepsudest, aga suurem hunnik oli neid ühe boksi juures.

*Postitus on valminud koostöös Klementi kirbuturuga

4 comments:

  1. Ei tea kuhu see eelmine äri sealt läks?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei tea. Praegune kirbukas on seal alates detsembrist. Ma kahtlustan, et eelmine, mida see meesterahvas pidas, pani uksed kinni.

      Delete
  2. Kleepekatest pole pilte? Mis variandid seal olid? Kõik olid ainult 2€ tk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõik olid hinnaga 2eurot. Lisasin postituse lõppu ühe pildi, kus neid kleepse taustal veidi rohkem näha.

      Delete