19 May 2017

Redisain: kingad

Need helesinised kingad on oma kujult ideaalsed, see tähendab, et need ei tee mu jalga visuaalselt suureks ja on jalas hästi mugavad. Kui ma veel degusteerijana töötasin, siis pidin mitu tundi ühel kohal seisma ja nende kingadega jaksas ära olla selle aja. Ostetud on need küll kirbukalt, aga uuena, mis tegi mu pettumuse seda suuremaks, kui üsna ruttu neil küljepealt see nö võrgu osa katki läks.
Kanda enam sellisel kujul ei saanud või no sai, aga oli kole, aga ära ei visanud, sest ikkagi ühed mugavamatest kingadest mu riidekapis. Nii nad mingi aasta lihtsalt seisid riidekapis kuni ma eile riidekapile suurpuhastuse tegin - osad asjad annetusse, mõned müüki, suveriided kappi ja soojemad asjad kapist välja ja siis eraldi virn asjadega, mida tuleks parandada. Sinna viimasesse virna sattusid need kingad ka. Ma ei ole kunagi varem jalanõusid tuuninud, 5 aastat tagasi ma ei teadnud isegi seda, et saabastel saab talda vahetada ja viskasin seetõttu oma muidu igati korralikud saapad ära, sest tallas oli konkreetselt auk. Sellele on küll valus mõelda, et need saapad ainult minu teadmatusest prügikasti lendasid.
Kõige lihtsam tundus mulle nende kingade puhul selle katkise koha peale millegi liimimine. Kuigi ma käisin tiiru käsitööpoes ka, et sealt mingeid lillekesi vms osta, siis ma olin ikka liiga kooner ja otsustasin enda käsitöö kastist midagi leida. Leidsingi, oma katkise kaelakee, mis muideks oli mul pulmas kaelas. Vahemärkusena olgu öeldud, et kollase kaelakee leidmine ei olnudki nii lihtne.
Siin fotol on kaelakee hästi näha. Pulmas pidasin külamehed meil pulmarongi kinni ja minu ülesanne oli kalavõrgust landid välja harutada. 
Aga nüüd oli sealt kivike puudu ja kett ka mitmeks jupiks, oli paras aeg sellele uus elu anda. Erilist kurbust mul kaelakee nüüd sedasi kasutamise üle ei olnud, sest kaelakee oli mul kaelas ainult peo ajal ja see oli suvaline odav kaelakee, mitte midagi, mida miniale või tütrele edasi anda.
Lammutasingi parajateks juppideks ja lihtlabaselt kuumaliimipüstoliga liimisin kingadele. Ma ei tea, kas see väga püsiv lahendus on, aga esialgu jäi küll tugevalt kinni ja minu meelest on tulemus päris vinge. 
Kuidas meeldib? Olete kunagi jalanõusid ise tuuninud, kui jah, siis kuidas välja tuli?

1 comment:

  1. täiega vinged kingad! ma ei ole jalanõusid tuuninud, aga sinu kingadega seoses tuli mulle kohe meelde üks kuulus disainifirma, kes teeb (lisaks klietidele) kingi, kus on ketid jms. https://www.instagram.com/ralphandrusso/

    ReplyDelete