28 July 2017

Keila kaltsukad


Kaardistasin ülesse kõik endale teadaolevad Keila kaltsukad, hetkeseisuga kokku 7 poodi. Nii justkui oleks pisikese linna kohta valikut küll, aga tegelikult on kaubavaliku ja kvaliteedi olukord üsna kurb. Ma olen siin blogis kiitnud palju Keila turu kaltsukat, kust ma ise väga palju ostmas käisin, samuti olid turul lahtised kasutatud riiete kuhjad. Kuna uus turg alles valmib, siis neid kaltsukaid hetkel avatud pole, aga ma siiralt loodan, et turu kaltsukas tagasi tuleb. Seniks aga nimekiri ülejäänutest, mis järjestuvad lihtsalt minu rattateekonna alusel.


1. Hilpar
Avatud: T-R: 10.00-17.30, L: 10.00-15.00
Maksmine: sularahas
Asukoht: Haapsalu mnt 31
Sama asukoha peal on kaltsukas olnud aastaid, kuid konkreetne pood on alles hiljuti uksed avanud. Müüb riideid ja jalanõusi nii meestele, naistele kui lastele. Lisaks kodutekstiile ja toidunõusid. Natuke muud pudi-padi ka. Lasteriiete valik on suur ja hinnad odavad, 0.50€ - paar eurot, naiste kleidid algavad paarist eurost ja hinnad jäävad alla 10€,  pluusid naistele on hinnaga alates 1€. Kleitide välimus on täiesti okei, see-eest pluusid on täielikud 90nendad, mis veel kuidagi retro pole. Hästi ei kujuta ette, kus ja kes neid hetkel kanda võiks. Aga toidunõude ja lasteriiete valikule võiks aeg-ajalt täitsa pilgu peale visata.

2. Odavad riided
Avatud: E-R: 10.00-18.00, L: 10.00-15.00
Maksmine: sularahas
Asukoht: Haapsalu mnt 31

Asub samas majas, kus eelminegi kaltsukas, kohe kõrval ruumis. Tegemist on pisikese, umbse kaltsukaga, mis tuugalt asju täis ja pooled riided kõrgetelt stangedel lae all. Müüb meeste-naiste riideid ja jalanõusi, hinnad 0.5€-3€, aga osta pole midagi.

3. Sõbralt Sõbrale
Avatud: T-R: 10.00-18.00, L: 10.00-15.00
Maksmine: sularahas, kaardiga
Asukoht: Ohtu tee 2
Keila hetkel avatud kaltsukatest kahtlemata mu lemmikuim, samuti ka keilakate seas väga populaarne, sest alati on poodi külastades seal teisi ostlejaid veel. Poes on palju mööblit ja suur valik toidunõusid, lisaks riided ja jalanõud naistele ja lastele (meestele ka, aga kõvasti vähem) ning kodutekstiil. Mööbel on väga ilus, palju täispuidust ja maakodu hõnguga mööblit. Hinnad algavad paarist eurost ja lõppevad paarisajaga, enamasti jäävad paarikümne kanti. Tihti on ka päevi, kus kogu mööbel poole hinnaga. Mu enda kodus on mitmeid sealt poest soetatud mööbliesemeid. Kõige vähem on nimekirjas esindatuist jalanõusid, riideid ei ole ülemäära palju ja on diivanitel kuhjadena, kus ise sobrama peab, aga samas leiab sealt tihti paarikümne sendiga endale riideid. Suurem rõhk on kaubavalikus siiski kodusisustusel.

Pood ise on jaotunud kahte ruumi ja manööverdamiseks ülemäära palju ruumi pole, mööbel on tihti ka üksteise otsa tõstetud. Positiivne on, et poel on oma facebooki leht, kust leiab pilte uuest kaubast ja soodustustest, samuti saab maksta poes ka kaardiga.

4. Mikumardi
Avatud: (T-L: 10.00-15.00 - selline info on poe fb), poe aknal on aga hetkel silt K-R 10-17.
Maksmine: sularahas
Asukoht: Uus tänav 7

Pood müüb riideid ja jalanõusi nii meestele, naistele kui lastele, lisaks jalanõusid ja väike valik toidunõusid jms pudi-padi. Lisaks kasutatud riietele on müügis ka uusi riideid (näiteks kleiti 45€!!! eest). Pood paikneb kahes suures ruumis, millest üks on ainult meesteriietele. Riided on koledad, osad topilised ja väljaveninud, hinnad algavad umbes 4€, niiet mõne pärli leidmiseks peab kõvat tööd tegema. Alljärgnevad kaks fotot iseloomustavad poe kaubavalikut päris hästi.
Foto pärineb poe facebooki lehelt
Pood asub esimesel korrusel ja ukse ees on ainult kaheastmeline trepp, niiet see on üks väheseid Keila kaltsukaid, kuhu ka vankriga sisse saab. Maksmine on poes ainult sularahas. Poe aknal ja nende facebooki lehel on info üsna vastuoluline poe lahtioleku aegade suhtes, niiet enne minekut võiks nende facebookist järgi piiluda.

5. Keldripood
Avatud: T-R: 11.00-17.30
Maksmine: sularahas
Asukoht: Paldiski mnt 46
Pood müüb peamiselt riideid naistele ja lastele. Lisaks on poes kostüümilaenutus. Pood on oma olemuselt ehtne keldrikaltsukas, asjad suurtes hunnikutes, kastides ja osad stangedel. Liikuma mahub ainult külg ees ja sildid on käsitsi pisikestele paberilehtedele kirjutatud. Asjad on hinnatud tüüpide kaupa ehk ühes kastis või stangel on asjad sama hinnaga. Kaubavalik on nigel ja langeb eelmise poega üsna samasse lahtrisse, aga hinnad on kõvasti odavamad ehk enamus asjad on kuni paar eurot. Lisaks on väike ports uuena müüdavat pesu ja ujumisriideid ja natuke muud kraami.

6. Misjoni kaubad Rootsist Norrast
Avatud: T-R: 11.00-15.00
Maksmine: sularahas
Asukoht: Paldiski mnt 2

Tegemist on koguduse poega, kust leiab riideid, jalanõusid ja mänguasju ning kristlikku kirjandust. Moodsaid riideid sealt väga ei leia, aga see-eest võib sellest poest mõne tõelise vintageleiu saada odavalt. Odavus iseloomustab seda poodi ning kui parasjagu sularaha täpselt kaasas pole, siis tingida saab ka. Pood ise on aga väga ebamugavatel kellaaegadel avatud, niiet ma ei tea, kes seda poodi külastama peaks, kas tõesti ainult kodused inimesed on sihtgrupiks valitud?

7. Pood
Avatud: T, N, L
Maksmine: sularahas
Asukoht: Jaama 5

Samuti vist koguduse pood (vähemalt asub kirikuga samas hoovis), mis vähemalt siiski laupäeviti avatud on ja oma hea asukoha kohta veidi suuremat külastatavust eelmise kaltsukaga võrreldes saab. Kaubavalik on samuti pigem kehv, ruumid rõsked kunagised garaaži ruumid, maksmine ainult sularahas. Riideid, jalanõusi ma sinna ostma ei läheks ja need polnud oma seisukorra kohta ka ülemäära odavad, aga ühe korra leidsin näiteks 30senti/tk suured praetaldrikud ja võib vedada ka mõne ägeda kodutekstiili leidmisega. 

3 comments:

  1. Tere,

    Aga oskate öelda, mis on saanud turul olnud kaltsukatest? Kas need pandi lihtsalt kinni või müüb keegi oma kaupa kuskil mujal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Õues oma kaupa müünud kasutatud riiete müüja on turul endiselt tegutsemas. See putkas olnud müügikoht minu teada avalikult hetkel kusagil ei müü. Uurin selle kohta.

      Delete
    2. Selle turu putkas olnud kaltsuka leiab septembris Nõmme turuhoone 1.korruselt T, N, R, L 10.30-16.00

      Delete