22 April 2016

Kvaliteetaeg perega

Nädalavahetus pressib kohe-kohe peale, mina aga tahan kirjutada veel hoopis eelmise nädala tegemistest. Nimelt tulid meile Raiani sünnipäeva puhul Soomest õde külla ja Saaremaalt vanemad ja kuna nad tulid kohe mitmeks päevaks, siis jõudsime teha üksjagu. Laupäeval haarasingi lisaks lastele kaasa õe ja emme ja sõitsime kohvikusse ja loomaaeda kaltsukasse ja loomaaeda (Raiko ja paps ehitasid samal ajal valmis lastetoa lae). Kaltsukaks valisin Aarete Laeka toetuspoe - see on suur, suure kaubavalikuga, kõik riided on stangedel, lisaks on neil lastenurk ja üldiselt vähe rahvast, niiet lastega koos külastamiseks ideaalne. Ei saa mainimata jätta ka nende eriti toredaid müüjaid, kes pahaks ei pane, et lapsed ringi jooksevad ja tühje riidepuid põrandale kisuvad. Emme sai endale saapad, koti, kleidi ja kahed püksid (pilti muidugi unustasin teha), mina sai kõrge kraega džempri, vöö ühe suvise teemapulma riietuse jaoks ning Mariettele kingad ja mütsi.

Aarete Laekast liikusimegi loomaaeda. Mina olin juba see aasta lastega korra käinud ning eelmine aasta jõudsin ka paar korda loomaaeda, aga emme ja õde käisid viimati umbes 20 aastat tagasi. Niiet meil oli igavesti vahva. Mariette muidugi lootis, et lasteloomaaias kitsed õues on ja neile graanuleid anda saab - veel ei olnud, aga neil vist hakkab hooaeg maist (või oleneb see ilmadest ka?), niiet järgmine kord kui lähme, siis peaks lasteloomaaed täies hiilguses juba olema. Lisaks kitsedele on Mariettel veel paar kindlat lemmikut, mida me alati vaatame - jääkarud, hülged ja lõvi. Neist viimast aga on alati jube kehvasti näha, sest ta saab teise ruumi peitu ära minna, aga häält kuulsime ikka :) Igatahes nagu aru saite ehk, siis mulle loomaaias kangesti meeldib, lastele õnneks ka.
Kaltsukast:
Kardigan
Pluus: Leiupood
Tagi: Keila turu kaltsukas
Mariette müts: Aarete Laegas
Raiani riided, Mariette jope ja kummikud: pere ja sõprade lastelt

Pühapäeval sai meie pere pesamuna aastaseks, niiet pidasime pidu ja kui külalised olime ära saatnud, siis pakkisime kohvrid kokku ja põrutasime paariks päevaks Saaremaale. Kuna minu pere elab enamuses Saaremaal, siis suur osa ajast mõõduski mõnusasti ühe või teise juures külas käies. Niiet oli mõnus kevadine minipuhkus, ainult ilm oli üsna kehvake. Kolmapäeval jõudsime koju tagasi ja nagu puhkamisest veel vähe oleks, siis eile sõitsime korraks Haapsalusse, kus muude toimetuste kõrvalt jäi mul pool tunnikest aega kaltsukates kondamiseks, sellest aga juba järgmises postituses.

* Tuli nii palju pilte ja juttu, aga no nii vahva pildimaterjal oli (olgugi, et ma seda ise ütlen), et ei suutnud kuidagi vähemaks kärpida. Kiitus teile, kes lõpuni jaksate lugeda/vaadata :)


2 comments:

  1. Infoks ütlen, et kui kitsi tahad paitada, siis tuleb lasteloomaaia uuest majast sisse minna. Käisin ka eelmisel nädalavahetusel ja polekski olnud huvi lasteloomaaia uude majja sisse minna kui üks väike marakratt poleks häälekalt soovi avaldanud. Seal oli tuba väikseid kitsepoegi täis.
    Aga palju õnne Raianile! Väga armsad pildid ja tore lugemine! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma paar nädalat tagasi käisin ka lastega ja siis puht juhuslikult sattusime sisse lasteloomaaeda. Aga kahjuks paitamine jätab Mariette üsna külmaks, talle jättis väga sügava mulje kui suvel sai peost graanuleid anda. See masin aga on õues, vähemalt sees ei olnud.
      Aitäh :)

      Delete